Izboljšanje učnih sposobnosti

Človek lahko v življenju napreduje, če se je voljan in sposoben učiti. Velikokrat pa prav neznanje učiti se in nepravilno učenje povzročita odpor do učenja. S tem problemom se sooča vse več mladih. Sposobnost pravilnega učenja nima nič opraviti z inteligenco in nadarjenostjo, lahko pa nepravilno učenje ovira inteligenco in ovira resnične človekove nadarjenosti.

Človek obtiči na točki, ko se je prenehal učiti in mnogim se žal to zgodi že v osnovni ali srednji šoli. Slabi rezultati v šoli pa pripeljejo do slabe samopodobe, kar pa prepogostokrat vodi v predajanje drogam in začarn krog se lahko prične.


Kako se učiti

Ob vsej skrbi, ki jo družba namenja izobraževanju, je prav presenetljivo, da nikoli ni bilo prave tehnologije učenja ali tehnologije izobraževanja. To zveni zelo za lase privlečeno, vendar je res. Obstajala je šolska tehnologija, toda ta ni imela veliko opravka z izobraževanjem. Ukvarjala se je s tem, kako obiskovati šolo, kako otroke učiti in kako preverjati njihovo znanje, vendar to ni bila prava tehnologija izobraževanja ali študiranja. Brez take tehnike ljudje težko dosegajo svoje cilje. Za vsakogar je pomembno vedeti, kako študirati.

 

Tehnologija učenja

 

Ta tehnologija študiranja temelji na prepoznavanju in sprotnem odpravljanju treh primarnih ovir pri učenju, ki vsaka zase sproži specifične čustvene, mentalne ali fiziološke reakcije neglede na starost, učne sposobnosti ali inteligenco. Ta študijska tehnologija omogoča:

  • razumevanje učne snovi
  • usposobi človeka za samostojno učenje
  • znatno skrajša čas učenja
  • omogoči hitrejše pomnenje
  • človeka nauči kako uporabiti naučeno

 

Trajanje tečaja:

Tečaj traja od 15 do 20 ur.

Dogodki

Zanimivosti

  • v pripravi

Sponzorji

Cookie Consent