Kaj je študijska tehnologija

Študijska tehnologija je sistem učenja, ki zagotavlja zelo dobre rezultate, če jo uporabimo pravilno (beseda »tehnologija« tu pomeni uporabiti način učenja z namenom doseči nek določen rezultat). Študijska tehnologija pomaga študentu, da popolnoma razume kar se uči in kar je najpomembnejše, nauči se kako se učiti.

Študijska tehnologija ni le še ena zbirka »študijskih nasvetov« ali trikov za urjenje spomina. Je sistem učenja, ki vas nauči kako se učiti. Študijska tehnologija vam zagotovi razumevanje, in vas usposobi za  uporabo tistega, kar se učite v šoli, na delovnem mestu in v življenju.

»Učne nesposobnosti« in neuspehi pri študiju so pogosti. Vendar pa se pod vsem tem skrivajo samo tri glavne ovire, ki človeku preprečujejo uspešno učenje. Kljub vsemu kar je že bilo napisanega na področju študija, tem trem oviram niso nikoli pripisali velike pomembnosti za uspešno izobraževanje.

 

Telesni in duševni pojavi pri učenju

Anketa, ki je zajela 115 študentov in dijakov, je pokazala naslednje rezultate:

Na trditev "šolski sistem ali drugi so me naučili kako se učiti" je 79,6% anketiranih odgovorilo z "NE".
81,2% anketirancev med študijem občuti jezo.
77,2% je med študijem nervoznih.
Kar 89,3% dijakov med študijem postane utrujenih.
73% vprašanih imajo med učenjem glavobole, od tega jih 33% pogosto doživlja glavobole med učenjem.
Samo 25% dijakov popolnoma razume učiteljevo razlago.


Vsi ti pojavi so neposredno povezani s procesom učenja. Čeprav pedagogi tem pojavom pogosto pripisujejo druge vzroke, ostaja dejstvo, da so to fiziološki odzivi telesa na probleme pri učenju na katere lahko naleti vsakdo, neglede na njegovo izobrazbo, starost ali inteligenco.

 

 

 

 

Dogodki

Zanimivosti

  • v pripravi

Sponzorji

Cookie Consent