Komunikacijski tečaj

Osnova družbenih veščin je komunikacija. Nepravilna komunikacija lahko človeka velikokrat spravi v medosebne težave, vendar pa prav način komuniciranja lahko človeka spravi iz njih in mu omogoči dobre odnose z okolico. Komunikacija je veščina, ki se jo je možno naučiti.


Potek tečaja

Na tečaju se vadi 18 preprostih, vendar učinkovitih tehnik, ki človeka naučijo: •Kako rešiti vsako vznemirjenje pri komunikaciji in jo ponovno vzpostaviti •kako komunicirati s komerkoli - celo z jeznim, s sramežljivim ali redkobesednim človekom •kako biti dober poslušalec •kako neopazno odvrniti pogovor od neke teme, o kateri ne želite govoriti •kako končati pogovor kadar vi želite, ne da bi pri tem povzročili razburjenje pri sogovorniku •in še veliko več


Trajanje tečaja

Od 20 do 25 ur.

 

Napredni komunikacijski tečaj

 

(tečaj za izboljšanje komunikacije in zaznav)

   

Osebna čustva in sposobnosti so v veliki meri odvisna od pozornosti osebe. Bolj ko ima oseba pozornost obrnjeno "v sebe" v slabšem stanju je. Na dolgi rok droge povzročijo prav to. Oseba ima pozornost obrnjeno vase. Torej, če želimo osebo spraviti v dobro stanje, se mora zavedati širše okolice in imeti pozornost obrnjeno navzven.

S tem tečajem in vajami pride oseba v stanje kjer je popolnoma v komunikaciji z drugimi in njenim okoljem. Oseba še za višjo stopnjo izboljša komunikacijske sposobnosti tako, da ponovno izvaja nekatere komunikacijske vaje, nato pa preide na nove vaje, ki v celoti ekstrovertirajo osebo in ji omogočijo, da pozornost z same sebe premakne na okolje. To zelo poveča zaznave in sposobnosti nadzorovanja okolja in življenja.

 

Trajanje tečaja:
Približno 160 ur

 

Dogodki

Zanimivosti

  • v pripravi

Sponzorji

Cookie Consent