Kako brez drog pomagamo odvisniku

skozi odtegnitvene sindrome?

Ko svojci ali prijatelji odvisnika ugotovijo, da je njihov družinski član ali prijatelj odvisen od drog, se pogosto ustrašijo in ne vedo, kaj bi storili. Obrnejo se na zdravnike, socialne delavce, psihologe in psihiatre, a kmalu spoznajo, da tudi oni kljub veliko vloženega časa niso uspeli pomagati, da bi osebo rešili odvisnosti, in tako si ustvarijo mnenje, da je premagovanje odvisnosti dolg, zapleten in drag postopek. Vendar to ni res!

 

 

PREMAGATI ODVISNOST BREZ KLINIK IN KOMUN

Razne metadonske terapije in psihiatrična pomirjevala so le neuspešen, če ne celo zloben poskus reševanja zasvojenosti. Vse, kar takšne »terapije« osebi povzročijo, je, da zamenja svojo zasvojenost z zasvojenostjo od »legalnih« drog, in s tem seveda zamenja tudi prekupčevalca - od uličnega do legalnega, farmacevtskega.

Na našem programu se lahko vsakdo v 8 urah nauči postopkov, kako varno pomagati odvisniku, da preneha z drogami. TAKŠEN INDIVIDUALEN PRISTOP IMA V SVETOVNEM MERILU 80-ODSTOTNO USPEŠNOST V 30 DNEH. In to brez uporabe nadomestkov drog.

 

Potek programa

Potrebno je vsaj osnovno razumevanje o tem, kaj se dogaja v odvisnikovem telesu.
Strupi - droge v telesu predstavljajo veliko breme ter tako »požgejo« ogromne količine vitaminov, mineralov in drugih telesu potrebnih snovi. Izropanje teh snovi v največji meri povzroči odvisnikovo slabo počutje, ko ne prejme droge. Zato je velik delež agonije, ki jo oseba doživlja med odvajanjem, pripisati prav izčrpanosti vseh hranilnih snovi. Poleg tega pa telo v fazi odvajanja potrebuje ogromno dodatnih vitaminov in mineralov, ki jih samo s hrano ne moremo dobiti.

 

Pri tem programu se naučite pripraviti vitaminske in mineralne nadomestke v pravilnem razmerju in posebej zasnovane formule kalcija in magnezija. Poleg tega se boste naučili tehnik, s katerimi odvisniku na telesni in duševni ravni pomagate, da čim lažje preide skozi fazo odvajanja. Statistike takšnega pristopa kažejo, da se je 80 % odvisnikov v roku 30 dni znebilo zasvojenosti.

Tako boste dobili znanje in orodja, s katerimi lahko odvisniku sami pomagate pri premagovanju odtegnitvenih sindromov, ter mu tako omogočite, da čim lažje preide skozi eno najzahtevnejših faz pri odpravi odvisnosti.

 

Kje opravim usposabljanje?

 

Usposobite se lahko v našem centru v Domžalah, lahko pa na vaš dom pride inštruktor in vas usposobi za izvajanje tega programa. V vsakem primeru morate imeti par, s katerim boste izvajali praktično usposabljanje.

 

Program za osebje komun

 

Osebje in prostovoljce komun in drugih organizacij, ki delujejo na področju problematike drog, lahko na zanje pripravljenem programu usposobimo za izvajanje tega programa ter jih usposobimo, da bodo lahko tudi druge naučili, kako pomagati odvisnikom.

Na programu se boste izurili za t.i. masažo živčevja, s katero odvisniku lahko občutno olajšate mišične krče in bolečine med prestajanjem odtegnitvenih sindromov, in naučili se boste pripraviti vitaminske in mineralne mešanice, ki odvisniku pomagajo lažje in hitreje prebroditi odtegnitvene sindrome.

 

Trajanje tečaja: od 6 do 8 ur

Cena tečaja: 60 EUR/osebo (za večje skupine se upošteva popust)

 

 

 

Dogodki

Zanimivosti

  • v pripravi

Sponzorji

Cookie Consent