Osebne vrednote

Uživalec drog je pogostokrat vpleten v neetična in nemoralna dejanja, kar pa sčasoma okrni njegovo samopodobo. Kljub različnim zatrjevanjem "ni mi žal" ali "vseeno mi je", pa tak človek globoko v sebi obžaluje svoja dejanja, a ne ve kako bi se rešil iz začaranega kroga takih dejanj. Vzporedno s tem propada tudi njegova integriteta in samozaupanje, kar še pospeši njegov osebnostni propad.


Kaj so osebne vrednote?

Osebne vrednote so preprosto tiste lastnosti in dejanja, ki človeka naredijo "vrednega" za druge ljudi in ostale vidike življenja. Teh vrednot človeku ne moremo vsiliti pod grožnjo kazni, ker potem niso več vrednote, ampak kodeks lepega vedenja. Vrednote si mora človek določiti sam, seveda pa so njegove napačne vrednote običajno posledica napačnih podatkov ali pomanjkanje podatkov.

Zato se na tečaju Osebne vrednote in integriteta ne vceplja in vsiljuje nobenih kodeksov pravilnega vedenja ali razmišljanja, ampak se da študentom zgolj podatke o življenju, kakšne posledice prinašajo katera dejanja, nato pa se študent sam odloči katerim vrednotam bo sledil.

Trajanje tečaja:

6-7 ur

Dogodki

Zanimivosti

  • v pripravi

Sponzorji

Cookie Consent