Razstrupljanje telesa

Da bi osebo rehabilitirali je potrebno veliko več kot le to, da preneha z jemanjem drog. Ostanki drog, ki so ujeti v telesnem maščobnem tkivu lahko vplivajo na osebo še leta po tem, ko je prenehala z jemanjem. Prav ti ostanki, ki so večino časa ujeti v maščobnem tkivu, se lahko ponovno vključijo v krvni obtok in povzročijo, da oseba občuti v manjši ali večji meri vplive teh ostankov drog (utrujenost, brezvoljnost, odsotnost, potrtost, itd), lahko pa ti ostanki ponovno vzbudijo hrepenenje po drogah. Ti ostanki se v celoti obravnavajo in odstranijo na razstrupljevalnem programu.

 


Kako deluje razstrupljevalni program?

Sposobnost telesa za razgradnjo in/ali izločanje strupov je velika. Vendar pa se snovi, ki jih telo samo ne zmore razgraditi ali izločiti, večinoma vežejo na maščobne celice. To je obrambni mehanizem telesa »če se jih ne morem znebiti, jih bom dal v karanteno«.

Razstrupljevalni program je zasnovan na tem, da v telesu pride do izmenjave maščob – telo odda staro maščobo, v katero so vpeti strupi, in jo nadomesti z novo. Ta proces se doseže z uživanjem večjih količin vitaminov in mineralov (s čimer se telesu izboljša sposobnost razgradnje in izločanja strupov), mešanice štirih različnih olj (da v telesu lahko pride do izmenjave maščob) ter intenzivnega savnanja – da telo hitreje izloči sproščene strupe. Količine vitaminov in olj se dnevno določajo za vsakega udeleženca.

 

Potek razstrupljevalnega programa

 

Razstrupljevalni program poteka pod budim nadzorom usposobljenih strokovnjakov, ki skrbijo za pravilno izvedbo programa in da vsak posameznik uspešno zaključi program.

 

Program vključuje:

  • telesno aktivnost (tek) za poživitev obtoka,
  • predpisan čas v savni, ki skupaj z določenimi vitamini in drugimi hranili udeležencu -omogoči, da izznoji akumulirane strupe,
  • prehrano: udeleženec redno prehrano dopolni z obilico sveže neprekuhane zelenjave;
    uživa natančno predpisane količine vitaminov, mineralov in olj;
    pije tekočine za nadomestitev izznojenih telesnih tekočin in ima osebni urnik, ki zagotovi normalno količino spanja.

 

 

 

Savnanje traja dnevno do 4 ure in pol, vendar se prve dni v savni preživi le 2 do 2,5 ure, ter se zatem postopoma podaljšuje čas v savni, dokler oseba ne pride do 4,5 ur savnanja na dan.

Savna je lahko suha ali mokra, temperatura pa mora biti med 60 in 70 stopinjami Celzija.

Dolžina programa se razlikuje od osebe do osebe, vendar pa ponavadi traja od dveh do treh tednov.

 

OPOMBA: osebe z diagnozo obolenja srca in/ali avitaminozo imajo lahko poseben in daljši tretma, ki ga predpiše zdravnik.

 

trajanje programa: 2 do 3 tedne

cena celotnega programa: 750 EUR

(v ceno so všteti vsi prehranski dodatki, zdravniški pregled, savnanje in strokovno vodstvo)

Dogodki

Zanimivosti

  • v pripravi

Sponzorji

Cookie Consent